PLATFORM HOOGBEGAAFDHEID

1. Wat is Platform Hoogbegaafdheid?

Platform Hoogbegaafdheid is een initiatief van Het Lampje en enkele gerenomeerde uitgeverijen van België en Nederland. Op het platform vind je een groot aanbod aan differentiatiemateriaal. Wij helpen scholen bij kiezen van het juiste differentiatiemateriaal onder persoonlijke begeleiding. Ook organiseren we 3 infomomenten waardoor je voeling met hoogbegaafdheid vergroot.

  • Wat is hoogbegaafdheid? - 27 september 9u30
  • Wat maakt differentiatiemateriaal goed?  - 22 november 9u30
  • Wat als differentiëren niet volstaat? - 28 maart 9u30

 

2. Waarom differentiatiemateriaal voor hoogbegaafde kinderen?

Alle kinderen, normaal begaafd en hoogbegaafd, leren graag bij op school. De standaard schoolboeken zijn ontworpen voor kinderen met een IQ tussen 85 en 115. Hoogbegaafde kinderen (IQ > 130) hebben dan ook nood aan andere materialen.  Deze materialen leren hen de juiste studievaardigheden en geven hen plezier in schoolwerk.
Directe zichtbare gevolgen van het gebruik van dit materiaal zijn: kinderen die zich volkomen ontwikkelen, minder probleemgedrag stellen en minder last hebben van faalangst.

Voor leerkrachten betekent juist differentiatiemateriaal het uitdagen van hoogbegaafde leerlingen zonder het vergroten van de werklast.

 

3. Kostprijs?

De kostprijs voor een jaar lang toegang tot de materialen van de grootste uitgeverijen, persoonlijke ondersteuning en 3 infomomenten bedraagt €435.

Vroegboekkorting: Boek voor 15 september en je krijgt €150 korting

 

4. Hoe kan je inschrijven?

Inschrijven doe je makkelijk via onderstaande link. Heb je nog vragen, neem contact op via adi@hetlampje.be

 

5. Wie zijn de partners van het Platform Hoogbegaafdheid op dit moment?

Het Lampje staat open voor vele vormen van samenwerking op het terrein van hoogbegaafdheid. Het doel van deze samenwerkingen is differentiatiemateriaal en informatie voor leerkrachten zo toegankelijk mogelijk te maken.

Hieronder vind je een voorlopig overzicht van de partners van het Platform Hoogbegaafdheid. Klik op het logo van de uitgeverij om door te gaan naar hun website.

Bibliotheek Het Lampje - Educatieve uitgeverij Kinheim - Educatieve uitgeverij Zwijsen - Vierkant voor Wiskunde - die Keure - Uitgeverij Plantyn

Wil je ook partner worden van het Platform Hoogbegaafdheid? Neem contact op via adi@hetlampje.be

 

   

 

Bekijk  hier de agenda voor tal van workshops over hoogbegaafdheid en autisme! Ik hoop je terug te zien op 1 van deze sessies!

Fout | Het Lampje

Foutmelding

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hetlampjqy/www/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (regel 1486 van /home/hetlampjqy/www/includes/bootstrap.inc).
  • TypeError: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /home/hetlampjqy/www/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 in xmlsitemap_node_create_link() (regel 194 van /home/hetlampjqy/www/sites/all/modules/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.